Wat houdt de subsidieregeling SEEH in?
Woningisolatie is de makkelijkste manier om energie te besparen / de uitstoot van CO2 te beperken.
Een woning isoleren zorgt ook voor meer comfort in huis. Koel in de zomer en warm in de winter.
De Nederlandse regering heeft naar aanleiding van het Urgenda-vonnis, de SEEH (subsidieregeling energiebesparing eigen huis) nieuw leven ingeblazen. Vanaf 15 augustus 2019 kun je weer subsidie krijgen op woningisolatie. Omdat er maar weinig gebruik van werd gemaakt, dreigde veel geld over te blijven, terwijl er juist voor 31 december 2020 zoveel mogelijk geïsoleerd moet worden. Daarom heeft het kabinet besloten tijdelijk de subsidiebedragen met 50% te verhogen. Deze tijdelijke verhoging stopt weer op 31 december 2020.
Hoeveel kan ik besparen?
Het isoleren van je vloer is de meest besparende maatregel: het levert de grootste energiebesparing op en met name de subsidie op vloerisolatie is aanzienlijk verhoogd. Bespaar nu tot wel 40% op je stookkosten door de vloer te isoleren.
Wat zijn de voorwaarden?
De belangrijkste voorwaarde van deze subsidieregeling is dat je twee energiebesparende maatregelen moet nemen. Dat betekent dat wanneer je je vloer wilt isoleren, je dit combineert met een extra energiebesparende maatregel. Denk hierbij aan zonnepanelen, een nieuwe cv ketel of een andere isolatie maatregel zoals het dak of de spouwmuren. Het is hierbij niet noodzakelijk om beide maatregelen door hetzelfde bedrijf uit te laten voeren.
Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidieregeling?
- Je bent huiseigenaar en bewoner of lid van een VvE
- Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de subsidieregeling (SEEH) (deze voorwaarde komt hoogst waarschijnlijk te vervallen)
- Er worden twee isolerende maatregelen genomen (deze voorwaarde komt mogelijk te vervallen)
- De maatregelen zijn uitgevoerd en betaald na 15 augustus 2019
Kom je niet in aanmerking voor deze subsidieregeling? Dan is het nog steeds voordelig om je woning te isoleren. Gas wordt steeds duurder en dus zal je de besparing op de gasrekening al tijdens de komende winter direct merken in je portemonnee.
Energiebesparingslening
Wil je isoleren, maar heb je geen spaargeld beschikbaar? Naast de subsidieregeling is het mogelijk om een energiebesparingslening aan te vragen. Met deze lening kun je tegen een lage rente energiebesparende investeringen te doen. Het Energiebespaarfonds berekent zelfs geen afsluitkosten.
Wanneer moet ik gaan isoleren en subsidie aanvragen?
Subsidie vraag je aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. De ervaring leert echter dat subsidiepotten snel leeg zijn. Regel dit op tijd.
Heb je interesse en wil je meer weten of de mogelijkheden? Maak dan nu kosteloos een afspraak met een van onze adviseurs. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.