Tips en Trucs om uw thuis energie te besparen

Voorkom sluipstroom!
Volgens Amerikaanse studie verbruikt een elektronisch apparaat 75% van zijn energie, als deze stand by staat. 
Hoe komt u te weten of een apparaat nog stroom verbruikt? Bij sommige apparaten zie je een lampje branden, andere apparaten voelen warm aan. 
Apparaten die je niet gebruikt kun je beter helemaal uitschakelen en de beste optie is om de stekker uit het stopcontact te trekken. 

 

Vervang je lampen voor LED verlichting
Wanneer u nog gloeilampen of halogeen lampen gebruikt is het slim om deze te vervangen.  Het aanschaffen van LED lampen is duurder dan gloei of halogeenlampen, maar een LED lamp is gemiddeld 80% zuiniger in het verbruik. Daarnaast gaat een LED lamp tot 8x langer mee dan andere lampen. Hierdoor bespaart u in uw portemonnee en bent u zuinig op het milieu. Wanneer u de ruimte verlaat, schakel de lamp dan uit. 

Gebruik energiezuinige apparaten
De sticker op uw apparaat geeft aan hoe zuinig deze is. Net als bij de verkoop van uw huis hebben elektrische apparaten een verplicht energielabel. Kies altijd voor A+++ vaak denkt men ten onrechte dat apparaten met een A+ label ook energiezuinig zijn, maar bij wasmachines en drogers is A+ vaak het laagste label. Toch zijn A+++ apparaten duurder dan de minder zuinige varianten, maar dit verdient u snel terug met het lagere stroomverbruik

Isoleren
Isoleren is een comfort  oplossing voor de woning hiermee bedoelen wij, warm in de winter en koel in de zomer. Isoleren is een energiebesparende maatregel en verdient zichzelf snel terug. Het voordeel van isoleren is dat u direct bespaart op uw stookkosten, welke vele malen hoger liggen dan je kosten voor elektriciteit.
een besparing van 30% op de stookkosten levert een gemiddeld huishouden tussen de €250 en €750 euro per jaar op.